Weekblog #2

24-05-2020

Na een week met heel veel energie ben ik weer wat rustiger geworden. Gelukkig maar want deze energie was niet te vergelijken met wie dan ook in deze tijd. Toch merkte ik dat ik wel meer energie in mij had als een gemiddeld ander want het energie niveau wat ik om mij heen zie ligt toch wel heel erg laag.

Voorbereiding in vrijwillig traineeship muziekbingo

Op het moment dat je dit leest hebben wij deze actie mogelijk al uitgevoerd of zullen wij deze binnen een paar dagen uitvoeren. Als eerste groepsproject met het groepje muziek van Vitis Welzijn Traineeship organiseren wij een muziekbingo. De eerste editie hiervan zal plaatsvinden bij een woongroep voor mensen met een hersenaandoening.

Tijdens deze muziekbingo laten we de ouderen raden welke muziek wij ze laten horen. Als zij deze op hun kaart hebben staan dan kunnen ze deze afstrepen en bij een volle bingo kaart verdienen ze de grootste eer die ze kunnen krijgen. Er worden natuurlijk maar weinig activiteiten meer georganiseerd voor deze mensen. De muziek die wij gebruiken zullen ze als het goed is kennen uit hun eigen jongere jaren en omdat ze deze muziek vaker horen in de woongroep.

Volgende week gaan we een bezoek brengen op afstand aan de locatie. Hier gaan we zien waar we kunnen gaan staan en hoe wij het precies gaan invullen. Volgende week kan ik daar mogelijk ook al iets meer over laten horen. De datum waarop het plaats zal vinden is 11 juni.


Opname en edit bloementaart

In de blog van 25 mei is te zien dat we ook vanuit het Traineeship hebben gewerkt aan de opname en de edit van de bloementaart. Deze introductiefilm is gemaakt door Hilde Kortekaas en is speciaal gemaakt voor 44 ouderen die dit stuk na gingen maken in hun eigen verzorgingstehuis. De pakketten met bloemen werden rondgereden door verschillende vrijwilligers en is gefinancierd door Lionsclub Glazen Stad.

Op de donderdag van hemelvaartsdag zijn wij met 4 personen de opname gestart. Hilde voor de camera en Lloyd, Kick en ik achter de camera. Kick kon een camera regelen, ik zou mijn laptop ter beschikking stellen en Lloyd zou vanuit Vitis ons ondersteunen. De opnames verliepen onwijs goed maar het overzetten van de bestanden en het editen op de dag zelf een stuk minder. Zelf had ik geen enkel idee hoe editen zou werken maar wilde het op deze manier heel graag leren.

Hiervan leren heb ik zeker kunnen doen. Omdat het achteraf niet gelukt was om donderdag avond de edit klaar te hebben, had ik mijzelf aangeboden om op vrijdag ochtend zonder begeleiding de gehele video te editen naar eigen idee. Hierbij zat ook enkele noodzaak want als ik dit niet zou doen dan hadden 44 ouderen geen leuke middag meer gehad. Op de door mij gemaakte video heb ik schitterende reacties gehad waar ik onwijs blij mee ben. Als je benieuwd bent naar deze video dan is deze te zien in de blog over de BLOEMENTAART.


De kapper

Eindelijk kon ik vrijdag weer voor het eerst sinds het sluiten van de kappers weer naar de kapper. Dit was ook wel nodig want ik begon wel last te krijgen van het lange haar. In plaats van het langer laten groeien van mijn haar waar ik het laatste jaar mee bezig was heb ik er nu voor gekozen om weer voor iets korter te gaan. Ik ben hier wel heel blij mee, mijn haar zit mij nu nooit meer in de weg en zelf vind ik het nu ook beter staan.


De coronaproef feesten met jouw eigen vriendengroep 

Na lang nadenken over een oplossing voor een van de grootste problemen van jongeren om niet meer te kunnen doen wat ze leuk vinden kwam ik tot een schitterende oplossing.

Een oplossing waarbij vrienden kunnen feesten met elkaar zonder dat er een direct gevaar is voor de volksgezondheid. Het is namelijk een gevaar in mijn ogen wanneer nieuwe mensen elkaar tegenkomen en met elkaar blijven chillen.

Wat veel te zien is is dat vriendengroepen elkaar meer opzoeken en dat het contact ook niet verder gaat dan alleen vriendengroepen op zich. Vrienden zien alleen elkaar dagelijks tot wekelijks en spreken verder met vrijwel niemand af.

Zelfs voor deze vriendengroepen die geen gevaar vormen voor anderen en hunzelf is er geen oplossing om hun hoofd leeg te maken op een feestje en daarom heb ik hier de oplossing voor gevonden.

Ik heb mijn opslagloods waar alle party spullen van Drum-Party staan opgeslagen ingericht tot veilige feestplek voor vaste vriendengroepen tot maximaal 10 personen.

Er is licht&geluid aanwezig en zelfs een rookmachine. De gasten nemen zelf eten en drinken mee en kunnen tot in de late uurtjes lekker los gaan en feesten met elkaar.

Deze manier van feesten is veel mensen al opgevallen en iedereen is onwijs blij dat dit georganiseerd word. Van iedereen heb ik te horen gekregen dat ze graag nog eens terug komen en nog eens verder willen feesten.


Volgende week

Volgende week staat de bezichtiging blij Vlietzicht op de planning. Dit is de naam van de woongroep waar de muziekbingo georganiseerd word.

Verder is mij gevraagd om een drumstel met drumlessen te brengen naar een bso in Zoeterwoude-dorp wat vlakbij Alphen a/d Rijn en Zoetermeer ligt, heb ik een bezichtiging gepland staan voor een nieuw bedrijfspand en ga ik weer starten met de eerste workshop na het sluiten van de drumschool. Tot de volgende blog!

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!