Weekblog #1

17-05-2020

Na het schrijven van meerdere stukken over bepaalde periodes in deze tijd van corona kan ik nu een geheel verhaal wijten aan alleen al een hele week. In deze week is enorm veel gebeurd. Dit kwam omdat we van niets doen tot letterlijk stuiterend de dagen zijn doorgekomen en dat we een heel project in maar liefst vier dagen hebben opgezet. Hoe deze week op mij is binnengekomen van begin tot eind laat ik weten in deze eerste weekblog.


Mijn eerste weekblog

In deze week blog omschrijf ik de eerste vier dagen waarin we een gehele website van idee naar werkelijkheid hebben gebracht. In deze website ging mijn gedeelte vooral om het maken van de teksten en de producten die we aanbieden binnen de bepaalde doelgroepen. Jill heeft voor mij de gehele website opgebouwd. Dit is een website geworden waar ik heel trots op ben als tweede site die nu online staat van Drum-Party. 

De nieuwe drum-party website

Het idee lag er al in het begin van de quarantaine, het maken van een gloednieuwe website. Het idee was om een website te ontwikkelen met maar liefst 50 verschillende producten om zo voor iedere sector gemiddeld 3-5 verschillende opties aan te bieden. In de loop van de quarantaine is dit wat veranderd. De hele sector evenementen is verdwenen en omdat de bedrijven een zware klap hebben gehad zullen de meeste bedrijfsevenementen ook niet doorgaan.


Drum-Party is daarom vrijwel volledig omgeschakeld naar het onderwijs door het aanbieden van workshops en lesprogramma's binnen de bso's, het basisonderwijs, de middelbare scholen en het speciaal onderwijs. De gehele website is volledig hierop ingericht en de verschillende opties die wij aanbieden staan beschreven op deze pagina's. Onderaan iedere pagina is een contactformulier te vinden waardoor eenvoudig contact op te nemen is met een van de Drum-Party medewerkers. Zij behandelen iedere aanvraag en nemen telefonisch dan wel per mail contact op om de precieze invulling te geven zodat iedereen weet wat het plan is en wat we gaan doen.

De aangeboden producten zijn divers van drummen in de Drumcaravan tot hele lespakketten op school en in de LeonDrums drumschool. Kinderen kunnen een eerste kennismaking krijgen met drummen en zelfs eigen beats produceren. Hierin proberen we de kinderen en jongeren te laten zien dat door zien, proberen, leren en blijven oefenen een mooi product kan ontstaan en dat dit terug te reflecteren is op veel dingen in het hele leven.

Naast de lesprogramma's blijven de workshops in de drumschool ook doorgaan. Dit is namelijk te doen met het constant houden van 1,5 meter afstand. De workshops die gegeven worden zijn ook gericht op scholen maar in dit geval ook op kleine groepen, vriendengroepen, vrijgezellenfeesten, familiedagen en kinderfeestjes. Deze workshops worden veelal direct geboekt via de website van Drum-Party maar zijn per 1 en 2 personen ook te kopen via Social Deal. Bij de workshops zit veelal een drankje en soms zijn er hapjes inbegrepen.

Wij proberen door middel van deze website een goed beeld van Drum-Party en de Drumcaravan af te geven. Wat wij doen bestaat verder immers niet. Het is een geheel nieuw concept waar veel mensen nog nooit van hebben gehoord of dit nog nooit hebben gezien. Door deze website denken wij dat veel mensen enthousiast worden en ook graag een van onze activiteiten zien op hun feestje.


De start van de week

Het besef dat ik vorige week nog op de bank lag en geen vooruitzicht had is heel vreemd. Het is dat ik dit op mijn telefoon kan terugvinden want anders zou ik het zelf niet eens geloven. De knop is echt om en dat is in alles te voelen. Ik wil gaan en ik ga! Dat is ook wat er op mijn deur geschreven staat. Dat dit in enkele dagen zo extreem heeft kunnen veranderen waardeer ik enorm van mijzelf maar is tegelijkertijd ook onbegrijpelijk.

In de laatste dagen van vorige week voelde ik al dat mijn lichaam op stond terwijl ik zelf nog op de bank hing. Het gevoel van doorpakken werd steeds sterker en in het weekend van vorige week heb ik een kleine start gemaakt door het maken van lijstjes van wat ik wil bereiken in de komende tijd. Vanaf maandag deze week ben ik begonnen met KNALLEN! Knallen is hoe ik het noem omdat dat woord goed voelt waar ik het ook zeg en tegen wie ik dat ook zeg. Als ik een drankje of iets ongezonds krijg aangeboden dan wijs ik dat af omdat ik moet knallen en natuurlijk krijg ik te maken met momenten waar ik in verleiding kom maar deze momenten worden al minder en het afwijzen en naast mij neerleggen gaat al steeds makkelijker.

Het in actie komen komt volgens mij door 2 belangrijke dingen. Het ene is dat ik het heel graag wil om mijn doelen en dromen tot werkelijkheid te brengen en dat ik mijzelf zie als een voorbeeld voor vele anderen in de toekomst en het tweede is dat er noodzaak aan de man is. Het is namelijk zo dat ik het huis van mijn moeder heb verkocht waar ik zelf in woon en nog geen andere locatie heb waar ik graag heen zou willen. Gelukkig zijn er genoeg opties zoals het tijdelijk wonen op een camping omdat het midden zomer is straks als ik eruit moet, ik kan ook tijdelijk verblijven in het pandje in Honselersdijk waar ik een opslag/kantoorruimte huur, uiteraard kan ik ook gewoon terug in huis wonen bij mijn vader en de kijk was er op het kopen van een Tiny House. Dat is een mini woning waar alles in zit zoals in een normale woning maar dan veel kleiner en met veel praktische berging en een slimme indeling. Een groot voordeel hierin is dat ik vrijwel geheel zelfstandig dit huis zou kunnen kopen en dat je een geheel jaar hier in mag wonen. Het huis staat op een trailer waardoor je overal kan wonen waar je maar wilt. Op dit moment zijn we ook aan het kijken naar een bedrijfswoning om daar mijn bedrijfsactiviteiten uit te voeren en daar tegelijkertijd in te wonen.

Het is ons gelukt om in 4 dagen tijd een nieuwe website te bedenken, uit te werken en online te plaatsen. Dit voelde voor ons als een recordtijd. Natuurlijk moesten erna nog wel wat dingen gebeuren maar in principe waren we online te vinden en stond alles vermeld zoals wij wilde. Hier zijn wij enorm trots op. Na het online plaatsen voelde ik mij op een heerlijke manier leeg. Al mijn to do's waren afgewerkt en ik was bij met mijn mail. Daarnaast hebben we het gedeelte van onszelf op een goede manier voeden ook steeds beter door dus al met al gaat het enorm goed met ons.


Heel veel energie!

Later in deze week heb ik ongekend veel energie gekend. Waar deze energie precies vandaan komt weet ik niet. Het is begonnen nadat de website online is gekomen en het project was afgerond voor zover wij dat noodzakelijk vonden. Rond 23:00 op de donderdag was ik van plan om nog een rondje te lopen door het vlakbij gelegen bos waar verder niemand anders meer te vinden was. Ik voelde enorm veel energie opkomen en begon te dansen op de muziek die zich op mijn AirPods afspeelde. Door te dansen voelde ik alleen maar meer en meer energie komen en ik begon heftiger te dansen en te springen door het bos. Ik wist niet wat mij overkwam maar ik liet het gewoon gebeuren. Er was immers toch niemand anders waar ik mij eventueel voor zou kunnen schamen. Na een rondje te hebben gesprongen door het bos kwam ik aan bij het enige verlichte punt wat dichtbij een huisje plaatsvind. Toen ik dit licht zag kreeg ik het idee alsof ik op een festival stond en rende direct het bos in voor ronde 2. Het lukte om nog heftiger los te gaan en voelde mij enorm vrij. Totaal heb ik 2,5 rondje gelopen voordat ik terug naar huis ben gelopen. Ik wist niet wat mij overkwam maar legde de link met de net nieuw geüploade website.

Vrijdag was de dag gepland waarop ik het project cocktail pakketten zou doorzetten. Eerder had ik video's opgenomen om de mensen waarmee ik dit project wil opzetten een beeld te geven hoe ik dit in mijn hoofd had. Iedereen was hier enthousiast over ondanks dat er nog heel veel aan veranderd zou moeten worden. Samen met Bas Massink, bartender in een bekende 5 sterren barketen zijn we begonnen om deze pakketten een goede invulling te geven. Bas wilt graag zelf cocktail workshops geven waarin wij elkaar goed kunnen versterken. Ik ken Bas van de 2e klas van de middelbare school op ISW Poeldijk.

Voordat het zover kon komen werd ik gebeld door een goede vriend die met mij de mededeling deelde dat hij over enkele dagen naar een kliniek zou gaan voor een traject van 10 weken. Hij zou hier heen gaan om verschillende verslavingen onder controle te krijgen als extreem veel gamen, YouTube en daarbij ook blowen. Het deed mij veel toen hij dit aan mij vertelde en zei daarom ja op de vraag of we elkaar daarvoor nog even konden zien. Ik gaf daarbij ook aan dat ik dat normaal gesproken niet zou doen omdat ik voor normaal chillen met vrienden op de bank geen tijd meer vrij maak. Ik was blij dat ik hem nog voor zijn vertrek heb kunnen zien en spreken. Wel vind ik het bijzonder dat iemand als hij in een kliniek beland. Ik ken hem als iemand die het eigenlijk heel goed weet als het gaat over keuzes maken en persoonlijke ontwikkeling en groei. Ergens schijnt er toch iets niet helemaal goed te gaan met hem en ik hoop enorm dat hij dat puzzelstukje kan vinden onder begeleiding in deze kliniek.

Deze vrijdag heb ik als aardig bijzonder ervaren omdat ik een stap verder kon maken met het organiseren van de nieuwe cocktail pakketten en de workshop die wij hieruit laten komen en dat ik voor het eerst afscheid neem van een vriend voor een aantal weken waarvan ik liever heb dat hij naast mij staat dan aan de andere kant van een hek. De avond verliep redelijk rustig maar weer kreeg ik veel energie toen ik in bed belande. Ik voelde mij heel actief en was wakker. Ik begreep niet waar het aan lag en kon met geen mogelijkheid in slaap komen. Na het liggen in verschillende posities en zelfs op de grond kon ik na vele uren in slaap belanden. Ik begrijp eigenlijk niet goed waar dit vandaan komt want normaal gesproken kan ik altijd heel goed slapen en heb ik er nooit problemen mee.

Op de zaterdag was ik een uurtje later gestart omdat ik zo laat pas kon slapen. Overdag ben ik bezig geweest met het verwijderen van de taalfouten en het beter leesbaar maken van de teksten op de Drum-Party website en verder heb ik vooral nagedacht over de volgende stappen die ik wil gaan maken. 's avonds stond het opbouwen van een klein feestje op de planning. Ik was heel benieuwd hoe dit opgebouwd zou worden en had daarom mijn helpende hand aangeboden. Na het opbouwen en het halen van bier en fris ben ik rond 10 uur richting huis gegaan. Vooraf was het al niet de bedoeling om lang te blijven om nog samen met Jill wat leuks te kunnen doen en samen te kunnen zijn. Na de afgelopen twee wat latere nachten was mijn overtuigende plan om op tijd in bed te duiken. Dit was ook zeker aardig gelukt alleen toen gebeurde er iets wat ik niet verwachtte. Ik lag in bed met meer energie dan ooit. Ik wist niet wat ik voelde en probeerde het een aantal keer opzij te zetten om te kunnen slapen. Na vele pogingen om dit te doen ben ik op een bepaald moment uit bed gegaan om even naar beneden te lopen. Ik had mij nog nooit zo actief gevoeld en na nog eens een aantal slaap pogingen werd ik actiever en actiever. Ik besloot een rondje te gaan lopen en net zoals donderdag werd dit weer een rondje springen en nu vooral stuiteren. Dit letterlijke stuiteren is doorgegaan tot ruim 4 uur 's nachts. Voor mijn gevoel was dit echt ongelofelijk. Ik wist weer niet wat mij overkwam maar ik zie nu wel de link met actief willen zijn, actief zijn, projecten waarmaken, geen gebruik van middelen die mij op wat voor manier dan ook verdoven zoals alcohol, cannabis, drugs en zelfs koffie. Door het leven in de pure vorm van mijzelf blijkt het dus dat ik een vergelijkbaar effect kan opdoen als bij het gebruiken van drugs als xtc. Om dit te ervaren is heel bijzonder en tegelijkertijd iets wat ik heel graag wilde bereiken want zonder drugs kan je er ook komen maar met drugs voel je je alsof je aan de top van je kunnen staat op gebied van energieniveau. Ik heb nu aan mijzelf bewezen dat ik op puur mijn eigen energie de effecten van alle door mij gebruikte drugs kan overtreffen.

Na het zeer intensieve stuiteren van de zaterdag nacht die tot bijna zondag ochtend is doorgegaan moest ik mij toch houden aan een afspraak met mijzelf. Namelijk het volgen van een webinar waarin 24 verschillende inzichten werden gedeeld voor het ontwikkelen van jezelf tot een buitengewoon leider. Uiteraard voel ik mij al zo maar ik weet ook dat ik nog lang niet alle kennis hierover bezit. Het was voor mij heel belangrijk om op zondag ochtend 10 uur dit webinar te volgen en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. In dit buitengewoon leiderschap webinar heb ik zeker een aantal nieuwe inzichten opgedaan en tegelijkertijd heb ik vaak de bevestiging in mijzelf gevonden dat ik hele belangrijke punten hiervan al bezit of uitvoer zoals leef 100% jezelf en leef niet voor een ander en dat de omstandigheden niet belangrijk zijn maar de manier hoe je hierop reageert. Ik kan deze punten op zoveel manieren terug reflecteren op mijzelf als het gaat om mooie en minder mooie situaties.

Om mijn week samen te vatten voelt het alsof ik meerdere weken heb geleefd in deze ene week. Dit leid ik terug aan het snelle werk om een gehele website online te gooien en de mega hoge energie die ik heb gekend. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden waar al deze energie vandaan komt en hoe ik dit onder controle en in balans kan houden. Deze week is dan wel de eerste week in een periode van 180 dagen knallen maar juist daarom heb ik het gevoel dat deze periode nog weleens wéér de mooiste periode uit mijn leven kan worden.

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!