Hoe ik mijn sociale omgeving veranderde

02-04-2020

Wie kan ik nog zien 

In mijn ogen was het heel belangrijk om snel goede keuzes te maken zoals wie ik wel en niet meer wilde zien en spreken op dit moment. Dat was voor mij al snel heel duidelijk. Ik ben gaan kijken naar de mensen om me heen en ik ben als het ware een selectie begonnen te maken van de mensen met wie ik verder zou komen in deze tijd en van de mensen die mij daar juist niet bij konden helpen. Eigenlijk heb ik hierbij dus mijn sociale omgeving veranderd. Als veel mensen in mijn omgeving alleen maar zouden klagen en aangeven dat het slecht gaat en dat deze periode alleen maar ellende brengt dan zou dat mij persoonlijk niet verbeteren. De mensen die het wel voor elkaar krijgen om door te blijven gaan en van deze tijd echt goed gebruik maken kunnen mij daar juist wel weer bij verder helpen. Zo motiveer je elkaar om door te blijven gaan en positief te blijven. Uiteindelijk moeten wij dit toch samen op een goede manier sturen. Om er op een beter manier uit te komen dan dat we erin zijn gegaan.


Hoe ik daadwerkelijk mijn sociale omgeving veranderde

Vanaf dag 1 heb ik dus de meeste van mijn relaties verbroken en zijn de andere relaties veranderd. Sommige heb ik een whatsapp bericht verstuurd met daarin een persoonlijke boodschap en andere heb ik voor een laatste keer gezien en gesproken. Ik legde daarin duidelijk uit hoe het voor mij voelt en hoe ik door wil gaan. Veel van de mensen in mijn omgeving accepteerde het en kozen ook hun eigen pad. Ik heb gezien dat zolang ik eerlijk ben naar de mensen om me heen dat zij dat ook naar mij zijn en dat je op die manier je echte vrienden kunt vertrouwen en op elkaar kunt bouwen. 


Hoe ik de wereld om mij heen ook zag veranderen 

Vanaf het eerste moment was mij dus 1 ding duidelijk en dat was dat er een nieuwe tijdelijke regel gelde: ieder voor zich!

Wat ik deed was dus helemaal niet zo vreemd. Ik merkte dat iedereen waar ik nog wel mee probeerde af te spreken op het laatste moment de afspraak toch probeerde te ontlopen vanwege een hoestje of zich even niet lekker voelen. Uiteraard allemaal prima en juist goed dat iedereen denkt aan zijn eigen gezondheid en aan die van een ander, maar ik denk dat veel mensen al dingen voelen zonder daadwerkelijk echt iets te hebben.

Na een tijdje zag ik de mensen wat meer los komen en wilde iedereen elkaar ineens graag helpen. Nieuwe acties werden opgezet, bedrijven veranderde hun gehele productie om de bevolking van Nederland te helpen en vrijwilligerswerk is nog nooit zo'n groot begrip geweest.

Een schitterende verandering als je het mij vraagt. Het doet mij denken aan de schildpad die in zijn schild kruipt als het weer slecht veranderd maar daarna toch naar een oplossing moet zoeken om op een goede manier te kunnen overleven.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat het goed is dat ik veel mensen zich terug zag trekken in de beginperiode en daarna onwijs zag veranderen op een heel positieve manier.

Dit voelt voor mij heel bijzonder en hier word ik echt gelukkig van.


De belangrijkste persoon op de wereld?

Voor mijzelf ben ik uiteindelijk toch de belangrijkste persoon die op deze wereld leeft. Voor mij zou het niet werken om alleen maar iedereen te helpen en niet aan mijzelf te denken. Soms moet ik dus extreem hard zijn in de keuzes die ik maak. Ten eerste heb ik het in de eerste quarantainedagen uitgemaakt met mijn vriendin Jill. Wij hebben een relatie gehad van ruim 2,5 jaar maar op dit moment wist ik dat ik alles alleen zou moeten doen om er het sterkste doorheen te komen.

Tegelijkertijd is dat een voorbeeld dat ik soms nu ook te snel mijn keuzes maak. In het begin ging het goed maar om echt mijn ideeën tot werkelijkheid te brengen heb ik Jill soms toch wel echt hard nodig. Nodig om mij te motiveren, nodig om in gesprek te kunnen, nodig om mijn verhaal te uiten naar een persoon die mij tot het diepste aan goed kent en nodig als persoon die in mij geloofd en echt van mij houd.


TE SNELLE KEUZES 

Zoals ik al vertelde neem ik soms te snelle keuzes. Die snelle keuzes leren mij nu ook wanneer zo'n keuze wel en niet goed is. Ik kom er de laatste tijd te vaak achter dat ik door té snel handelen onnodige dingen doe die enkele dagen of weken later veel beter te combineren zijn met andere dingen. Dit heb ik bijvoorbeeld meegemaakt met een idee voor een kantoor. het plan was om een caravan te kopen en die helemaal leeg te maken om er een kantoor van te maken. De kantoor caravan die ik dus helemaal in Braband ben gaan halen op een druk moment terwijl ik letterlijk een week later tijdens een familie weekend daar ongeveer een kwartier vandaan was. Nu ben ik er 2x heen gereden terwijl dat niet nodig was. Het is misschien niet een hele grote beslissing geweest maar het had me wel veel tijd bespaard. Het plannen daarin is dus voor mij ook een heel belangrijk leerpunt.

Een ander voorbeeld is dat ik te snel bepaalde stappen rondom de website van mijn bedrijf Drum-Party heb gemaakt waardoor er extra problemen komen kijken terwijl dit dus ook niet nodig zou zijn geweest als ik iets langer te tijd had genomen. Ik weet wel dat dit soort fouten voor mij wellicht nodig zijn om dit later te evalueren en mijn snelle keuzes hierop aan te passen, waardoor iets wat nu voor mijn probleem zorgt, later de oplossing is voor mijn problemen.Wees de eerste om het nieuwste te lezen!