Flower Power 

11-04-2020

ACTIE,ACTIE EN NOG EENS ACTIE.... dat was alles wat ik dacht. Ik ben er klaar voor en laat die quarantaine maar komen! Dat was hoe ik er vanaf moment 1 mee omging. Ik ben er klaar voor en ik ga deze tijd 100% gebruiken. Er was alleen één dingetje.... de hele evenementen branche ligt plat, en dat is waar mijn hele bedrijf Drum-Party op doelt en zich voor aan het klaarmaken was. Maar ik heb voor mijzelf een manier gevonden om hier mee om te gaan. Even terug naar het begin

Alm snel was dus al duidelijk dit wordt mijn moment, dit is mijn tijd en ik ga iets heel moois uit deze periode halen. Daardoor ben ik creatief opzoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden die juist in deze periode open kwamen te liggen. In het westland waar ik vandaan kom werd er al snel duidelijk dat het met onze  bloemensector ook minder zal gaan lopen. Het werd zelfs al zo een groot probleem dat onze bloemen veiling (Royal Flora Holland) ook bijna geen omzet meer draaide. Snel werd dus duidelijk dat vrijwel de gehele bloemensector onderuit zou gaan. De export van alle bloemen ligt stil en dat gaat om 50% van alle bloemen naar alleen al het buitenland.

Aan alle kanten sprongen mensen en bedrijven bij om de tuinders te helpen. Op straat kwamen er steeds meer kraampjes te voor schijn waar je allerlei soorten en kleuren bloemen kon kopen. En dat werkte! Veel mensen kochten bloemen voor in huis en heel veel bedrijven kochten bloemen om mee te geven aan hun personeel. Zo werden de tuinders geholpen en kwam er steeds meer kleur bij mensen in huis.Mijn actie

Ik wilde ook heel graag helpen en zocht naar een goed concept. Deze was echter gauw verzonnen. De bso's waar ik normaal in de schoolvakanties heen ga en na schooltijd waren wel open maar hadden maar 2 tot max 5 kinderen waarvan beide ouders vitale beroepen bezitten zoals verpleegkundige op de intensive care. Het concept hield in dat wij deze bso's die toch wel open waren en de kinderen opvingen die thuis misschien niet altijd de verdiende aandacht konden krijgen. Mijn plan was om alle BSO'S bij mij in de omgeving een bloemetje te gaan geven voor hun goede inzet. Tegelijkertijd heb ik ook de tuinders kunnen helpen om daar bloemen in te kopen. Ik heb veel reacties gehad van de mensen waar ik ben langs geweest, die positieve en soms ontroerende reacties gaven mij de motivatie om verder door te gaan. Ik besloot op dat moment niet alleen de BSO'S bij mij in de buurt in het zonnetje te zetten, maar ook in mijn verdere omgeving zo ben ik door gegaan naar Zoetermeer, leiden, Den Haag... het gaf mij zoveel energie om iets goeds te doen voor andere mensen die op dit moment iets heel goeds voor onze hele samenleving aan het doen waren. Met die positieve sfeer ben ik zelfs nog naar het binnenhof in Den Haag geweest en heb ik daar de hele middag bloemen uitgedeeld aan de mensen die voorbij kwamen. 


Andere beroepen..

Buiten de BSO'S hebben we ook de andere vitale beroepen. in het zonnetje gezet, we hebben de bouwvakkers die we onderweg naar een BSO tegen kwamen ook een heel mooi bosje gerbera's gegeven. Zo hebben we ook een Coronapost mogen bezoeken en de bakker in Goedereede ook even in het zonnetje gezet. Die reacties hierop waren dat Jill door alle bouwvakkers werd nagefloten, de bakker in Goedereede sprakeloos was en dat er bij de Corona zorgpost een zichtbaar traantje weg te vegen was. Zo zie je maar dat je deze rare en onzekere periode zelf kan beslissen hoe jij door blijft gaan. Wil je de hele dag in bed liggen en Netflix kijken totdat de gekte weer voorbij is? Of wil je daadwerkelijk door blijven pakken en deze periode zo gebruiken om hier alleen maar sterker en beter uit te komen. 


Al met al heb ik in totaal zo'n 100 bossen gerbera's uitgedeeld aan al deze mensen die zich juist inzetten voor een ander. Dit wordt door het hele land gewaardeerd en ik ben enorm blij dat ik het persoonlijk tegen deze mensen heb mogen zeggen. iets goeds doen voor een ander is het mooiste gegeven voor jezelf.  

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!