Een snelle verandering 

10-04-2020

In deze tijd veranderd er veel bij mij. In de manier van leven en de gedachtes die bij mij opkomen. Hierdoor ontstaan nieuwe problemen die er eerder nooit waren en deze problemen vragen om nieuwe oplossingen. Oplossingen die bedacht moeten worden met een hele andere manier van denken in deze quarantainetijd!


Snel handelen. 

Toen deze hele quarantainetijd begon heb ik gekozen om mijn manier van handelen en denken aan te passen. Persoonlijk heb ik gekozen voor een zo snel mogelijke manier van handelen. Zo ben ik bijvoorbeeld binnen een week op mijzelf gaan wonen. Eerst woonde ik bij mijn vader dat ging goed en we voelde elkaar op heel veel punten goed aan, maar toch was het even tijd om ons van elkaar te scheiden. Dit omdat mijn vader een online platform bezit genaamd Online Drumles, en ja je raad het al vandaar dus ook mijn liefde voor drums. Ik ben met drummen opgegroeid en woonde ook letterlijk in een drumschool. Door het virus en de quarantaine werd de drumschool ook gesloten en ging mijn vader zich volop focussen op zijn online platform. Online Drumles begint steeds beter te lopen en we wilden elkaar niet in de weg gaan zitten in deze tijd waarin onze bedrijven precies het tegenovergestelde te werk zouden gaan....mijn vader online en ik juist ''offline'' om het zo even te noemen. Ik besloot om in het huis van mijn moeder te gaan wonen die op het moment toch leeg stond, dus ik een heel huis voor mij alleen zou hebben waar ik kon doen en laten wat ik wilde en zo mijn vader en mijzelf de ruimte te geven om van deze tijd goed gebruik te maken om te kunnen groeien.  


Een groene verandering.

In het huis van mijn moeder heb ik een aantal dingen voor mijzelf moeten veranderen. Zodat ik er ten eerste mijzelf wat meer thuis zou gaan voelen en ten tweede het zo te veranderen hoe ik het fijnste zou kunnen werken en leven. Ik heb de gehele indeling veranderd zodat ik bijvoorbeeld de twee deuren naar het terras allebei overdag lekker open kan zatten. Ook zijn er meer dan 10 soorten planten in huis bijgekomen.Dit om meer frisse lucht te brengen in een huis waar ik dus voor een lange tijd in quarantaine zal zitten. De planten geven niet alleen veel frisse lucht, maar geven ook veel kleur en zeker heel veel sfeer in huis. Voor mij voelt het ook goed om de natuur te helpen door meer groen in- en rondom het huis te plaatsen en om zo dus echt een soort één te zijn met de natuur. 


Andere gedachtes.

Tijdens alle veranderingen voel ik veel gedachtes opkomen. Deze gedachtes zijn soms heel leuk zoals het idee waarin ik deze blog heb bedacht en dat ik de natuur wil helpen door mijn nieuwe woning vol te zetten met planten, maar er zijn ook gedachtes die minder leuk zijn zoals of mijn bedrijf Drum-Party wel door kan blijven gaan in en na deze periode. En of ik deze periode mentaal wel ga overleven. Heel veel gedachtes dus om over na te denken, daarom ben ik nu ook veel gaan lopen. In de buurt van mijn nieuwe huis is een mooi meer met daar omheen een pad door de bomen... echt een soort eiland als ik het in één woord zou moeten omschrijven. Ik loop er nu bijna dagelijks een rondje om zo mijn gedachtes een beetje op een rijtje te krijgen. Voor heel veel problemen in deze periode moet je erg creatief zijn, nou ben ik dat al heel erg van mijzelf, maar ik geloof dat andere en ik ook zeker creatiever gaan worden door deze tijd. 

Voorafgaand aan deze periode dacht ik dat er een verschil was in creative mensen en minder creative mensen. Nu weet ik iets nieuws: noodzaak maakt creatief. In situaties van leven of dood moet je wel creatief worden om jezelf te kunnen redden.

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!