De party-alone cocktail

29-05-2020

De eerste YouTube video

Yess!! De aller eerste YouTube video van quarantainetijd staat online. Deze video gaat over het maken van je eigen party alone cocktail. Dat was in ieder geval het hele idee. Voor mij was het ook nieuw om een video op te nemen dus ik heb van alles geprobeerd en dit is het resultaat.

Deze video bestond uit meerdere losse video's die ik gebruikte om Maurice van de Orangebox en Bas Massink, bartender te laten zien wat ik bedoelde met het maken van cocktail workshops en cocktail pakketten. Na de eerste video die ik had geëdit van de bloementaart (link) wilde ik heel graag een nieuwe video editen. Deze content voor de cocktail workshop had ik een aantal weken eerder gemaakt en hiervoor had ik 1,5 uur aan materiaal opgenomen. Het zou zonde zijn om hier niets mee te doen dus daarom ben ik gestart met het editen.

Zelf weet ik ook dat dit niet de beste video is die op YouTube staat maar ik wilde graag delen wat ik had ontwikkeld en daarom besloot ik toch om de video online te zetten. Ook al is dit niet de beste video, toch krijg ik er leuke reacties op. Het opnemen vind ik leuk om te doen en bij het editen schiet ik veelal in de lach om mijzelf. Op het moment dat ik iets heb afgerond wil ik heel graag weer door met het volgende. Ik denk dat dit zeker wel de juiste instelling en motivatie is.


Het feestje is er al, alleen je zal zelf de slingers moeten ophangen

Zoals de titel al zegt ben ik in de video de party alone cocktail aan het creëren. Achteraf bestaat de party alone cocktail uit een cocktail waarbij je zelf kan bedenken met welke spullen die je al in huis hebt staan een feestelijke cocktail kan maken terwijl je in quarantaine zit. Ga eens op zoek naar leuke glazen, verschillende soorten drank, lekkere sapjes, ijsklontjes en leuke stokjes die je in je cocktail kan toevoegen.

In de video zie je dat ik wat leuke dingen probeer te doen zoals het uitzoeken van de producten die ik speciaal in huis heb gehaald. Dit gaat natuurlijk niet allemaal even makkelijk. Ik had bordjes met sinaasappels gekocht, verschillende cocktail shakers, een paar verschillende soorten drank en heel veel sinaasappels.

Het ene product was wel zoals ik hoopte en verwachtte en het andere viel daarin misschien wat tegen. Door te blijven proberen kwam er een cocktail uit die eerst veelte sterk was maar die ik daarna door een klein schepje suiker heb weten te neutraliseren tot vrijwel limonade.


wat je terug ziet in de video

Allereerst zie je waarschijnlijk dat de opnames wat door elkaar heen lopen. De opnames waren ook niet allemaal van de zelfde dag. Het begin en eindstuk waren op een ander moment dan het hele middenstuk. Daarnaast is in alles te zien dat de apparatuur niet goed genoeg is voor wat ik wil doen. Het geluid hapert en het beeld is ook niet altijd even gelijk. Het liefste zou ik ook kiezen voor meerdere camera standpunten want dan blijft het leuk om langer te kijken.

Het valt op dat ik geen ervaring heb in het opnemen. Ik weet niet waar ik op moet letten en weet eigenlijk al helemaal niet wat ik aan het doen ben. Het ene moment is het beeld verticaal en het andere moment horizontaal. Hier had ik totaal niet over nagedacht dus daar zit nog wel verbetering in. Dit zijn ook een van de eerste cocktails die ik ooit had gemaakt en ik ben er blind in gegaan zonder enig recept of een idee van het eindproduct van wat ik wilde maken. Een gedeelte van de video bestaat uit een live sessie op Instagram. Hierdoor is het beeld geheel gedraaid. Dit zijn ook allemaal leerpunten en hier doe ik wel mijn ervaring mee op. Ik weet namelijk nu wel hoe ik het de volgende keer beter kan gaan doen.

Ondanks deze misschien wat negatieve feedback over mijzelf vond ik het toch belangrijk om deze video online te zetten. Dit niet omdat ik de opnames al had gemaakt maar meer omdat ik door te doen blijf leren en omdat als ik dit niet online had gezet dat er dan nog steeds geen Quarantainetijd YouTube kanaal zou zijn. De eerste stappen zijn nu gezet. Op naar de volgende stappen!


The Orange box

De sinaasappels die ik gebruikte waren afkomstig van de Orange box. Dit is een bedrijf wat in de regio's van Het Westland, Den Haag, Wassenaar, Leiden en Zoetermeer dozen met sinaasappels bezorgt. Deze sinaasappels bevatten veel sap en zijn een stuk groter dan de sinaasappels die je in de supermarkt of op de markt kan vinden. Met 2 tot 3 sinaasappels vul je al een heel glas afhankelijk van de grootte.

Om een cocktail te maken heb je per glas aan 2 sinaasappels genoeg. Er gaan immers nog genoeg andere dranken in. Om voldoende cocktails te maken voor een hele vriendengroep of om met de familie tijdens een gezamenlijk ontbijt of lunch voor iedereen sinaasappelsap te persen is een halve doos voor 10 euro of een hele doos voor 19 euro zeker genoeg! Daar maak je iedereen hartstikke blij mee en wat er over is kan altijd nog verdeeld worden.

Naast sinaasappels biedt The Orange box ook grapefruits, citroenen en pakken echte natuurlijke appelsap aan. Door het eenvoudig invullen van het contactformulier kan je de bestelling plaatsen. De bestelling wordt gratis bij je thuisbezorgd en de betaling gaat eenvoudig achteraf. Kijk voor meer informatie op https://www.orangebox.nl