De bloementaart

23-05-2020

De bloementaart 

De bloementaart is gemaakt door Hilde Kortekaas. Ze is al jarenlang bloemiste en organiseert workshops. Ze maakt ook mooie bloemstukken voor bruiloften en begrafenissen. Voor de ouderen in een verzorgingstehuis maakte Hilde een bloementaart die de ouderen zelf na konden maken doordat wij er een video van hebben gemaakt. 


er hebben nu ongeveer 44 ouderen al een hele mooie bloementaart gemaakt, en dit kan jij ook doen! hieronder staat de video die wij van Hilde hebben gemaakt. Ze legt stapje voor stapje uit hoe je net zo een mooie taart als haar kunt maken. Neem gerust een kijkje!De video 

De opnames gingen super goed! Hier waren we allemaal ontzettend blij mee. Het overzetten van de bestanden naar de laptop ging minder voorspoedig. Hier zijn we tot de helft van de middag mee bezig geweest en daarna zijn we er mee gestopt. Een van de jongens zou het editen op zich nemen. Helaas lukte dit helemaal niet en daarom had ik aangeboden deze video op vrijdag ochtend geheel zelf te gaan maken zonder ervaring. Dit was natuurlijk best wel een beetje spannend want ik had geen idee hoe het zou gaan lopen. Het lukte mij stap voor stap om uit de video's de bestanden te halen die ik nodig had en deze aan elkaar te plakken zonder de stukjes die we er niet in wilde hebben.
Een aantal stukjes heb ik nog versneld en er zijn wat effecten toegevoegd. Hierdoor heb ik een video kunnen ontwikkelen waar ik zeker tevreden mee ben als eerste video ooit geëdit. Al met al is het mij dus gelukt om te leren editen door het meewerken aan deze opnames.

Vrijwillig Traineeship 

Sinds een aantal weken doe ik mee aan een speciaal programma wat voor de tweede keer word opgezet, het Vrijwillig Traineeship. Dit is een traject van 6 maanden waar jongeren uit de gemeente Westland van 16 tot met 27 jaar met elkaar samen werken om wat voor de andere bewoners binnen het westland te doen. 

Het Traineeship is gemaakt om vrijwilligerswerk uit te voeren. Wat dit vrijwilligerswerk inhoud voor jou mag je zelf invullen. Je kunt standaard vrijwilligerswerk doen samen met ouderen of gehandicapten en je kunt ook zelf iets extra's doen of iets organiseren binnen aangesloten organisaties.

Tot zover heb ik er al een hele leuke ervaring aan overgehouden. We zijn nu rond deze tijd veel aan het organiseren voor bijvoorbeeld de ouderen die anders de hele dag alleen zijn. Op dit moment hebben wij dus een video opgenomen voor de ouderen waarin zei stapje voor stapje leren een bloementaart te maken. Wij zijn hiervoor op pad gegaan naar een bloemiste die alles netjes en goed heeft uitgelegd zodat de ouderen het thuis na kunnen maken. De gehele video hebben wij dus zelf opgenomen, bewerkt en rond gestuurd naar verschillende ouderen organisaties. Volgende week gaan we kijken op een locatie waar we een muziekbingo gaan organiseren voor mensen met een hersenaandoening. Uiteraard op een hele veilige manier allemaal.

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!