Aller eerste vlog!

08-06-2020

Ik ben Djesse van der Geest en leuk dat jij kijkt naar deze aller aller aller eerste vlog van quarantainetijd.nl! Ik neem je mee in deze dag waarin ik een aantal dingen behandel die best wel leuk zijn om misschien mee te kijken.   Dat is hoe ik de aller eerste Quarantainetijd vlog ben begonnen. 

Wat doe ik op een dag in quarantaine

Ik neem je mee in mijn dag waarin ik voor mij veel redelijk normale dingen behandel zoals een afspraak bij de garage, het contact met cultuur en vrijwilligerswerk organisaties. Ik laat zien dat ik contact onderhoud met familie en dit combineer met het ophalen van een drumstel die door de kinderen op een bso volop gebruikt kon worden. Al deze punten heb ik opgeschreven op een to do list want deze lijsten waarop ik al mijn punten van de dag opschrijf helpen mij enorm om meer uit mijn dag te halen en de belangrijkste punten te filteren van de niet belangrijke dingen en daardoor deze op tijd af te hebben. Ik ben ook echt iemand die heel blij word op het moment dat ik een to do af kan strepen. Daarmee krijg ik het gevoel dat weer een stapje vooruit heb gemaakt.


Wat laat ik zien in deze vlog

In deze vlog laat ik vooral tussendoor zien wat ik heb gedaan in een samenvatting. Het is voor een eerste vlog nog best spannend om overal maar te gaan filmen met je telefoon. Vrijwel niemand weet dat je dit aan het doen bent dus de reacties zullen ook heel erg verschillen. De een wilt niet op een camera komen en de ander is verbaasd dat ze gefilmd worden. Voor mij voelde dit in ieder geval een stuk beter en veiliger om niet direct met veel mensen en organisaties op de video te staan. Natuurlijk past dat ook wel beter bij deze periode want door Corona moeten we natuurlijk het contact met mensen zoveel mogelijk mijden.

Buiten de dingen die ik heb gedaan laat ik ook een stukje van mijn eetpatroon zien. Ik hou van lekker en gezond eten. Dit verkies ik in ieder geval boven ongezond eten maar juist in deze vlog laat ik ook hier een stukje van zien dat ik dit niet al te strikt neem. Ik mag van mijzelf echt wel zo nu en dan iets eten wat lekker en ongezond is. De grootste reden dat ik liever gezond eet is omdat dat mij helpt om hoog in mijn energie te blijven en vitaal fit te blijven. Verder kijk ik liever trots in de spiegel naar mijn lichaam in plaats van te moeten kijken naar dat randje wat ik er toch liever af zou hebben. Dat helpt natuurlijk ook niet mee om lekker in je vel te zitten.

Op het laatst zie je mij in het Drum-Party bedrijfspandje. Hier zie je de partytent staan die helemaal aan het begin van de quarantaine is omgetoverd tot de magische quarantainetent. In deze quarantainetent ben je veilig, zonder garantie uiteraard maar uitstraling doet ook al heel veel. In dit pandje staat verder normaal gesproken de Drumcaravan opgeslagen net als alle drumstellen die er in gaan. In de hoek staat een andere project caravan die ook te transformeren is tot een Drumcaravan.

Drum-Party en de Drumcaravan

In het begin van de vlog laat ik je in de spanning zitten wat er nou precies te zien is. Ik zal jullie uit die spanning halen. Ik laat namelijk de Drumcaravan zien. Dit is dé caravan waar iedereen in kan leren drummen. Van jong tot oud, het maakt niet uit! Voor iedereen staat er een eerste drumles klaar. Voor de aller jongste zijn er coördinatie trainingen om in ritme te slaan op het drumstel en zo direct de geluiden te leren kennen. De iets oudere kinderen en volwassenen starten met het spelen van een basisritme die later op vrijwel ieder nummer is mee te drummen. Er zijn tot nu toe al duizenden mensen in de Drumcaravan geweest en het is echt iedereen gelukt om een eerste kennismaking met drummen op deze manier te krijgen.

Helemaal aan het begin van het bestaan van de Drumcaravan was dit de LeonDrums Drumcaravan. Op dat moment stonden er 4 drumsetjes in waarvan 1 voor de leraar en 3 voor kinderen op een braderie of evenement die graag wilde leren drummen. Er werden op een aantal tijden van de dag live drumworkshops gegeven in de Drumcaravan waar iedereen zich voor aan kon melden.

Iedereen vond het geweldig en mensen kwamen het jaar erna speciaal voor ons terug. Iedereen wilde drummen in de Drumcaravan!

De Drumcaravan staat nu in de branding van Online Drumles (www.onlinedrumles.nl). De lessen die iedereen volgt worden door Online Drumles aangeboden. Het online drumplatform heeft honderden drumlessen voor de startende drummer op de website staan. Wij maken gebruik van 5 lessen hiervan.

De Drumcaravan is in bezit van Drum-Party. Het drumevenementen bedrijf zorgt ervoor dat deze speciale en unieke caravan op zoveel mogelijk plaatsen komt te staan zodat er zoveel mogelijk mensen ermee in contact komen en dus ook in contact komen met drummen. De Drumcaravan is in te zetten op kleine en grote festiviteiten zoals op braderieën, evenementen, dorpsfeesten en ook op scholen en bso's. Vooral op deze laatste groepen richt het bedrijf zich in dit jaar tijdens de quarantainetijd.